Resepi Biskut Kacang Mazola
Ahad, 1 Julai 2018
Add Comment
Related
Biskut ini juga boleh dibuat dalam pelbagai bentuk dan rupa ,ada yang bentuk seperti love ,ukiran daun ,bulat atau mengikut citarasa sendiri .
Berdasarkan pemenhatian kami ,biskut kacang mazola banyak divariasikan dalam bentuk bulat ,mungkin ianya senang dibuat atau sebaliknya .
Apa jua pendapat tentang resepi biskut ini ,disini kami kongsikan resepi biskut kacang mazola seperti mana yang tertera di bawah .
- 1 - 4 Cawan tepung gandum.
- 2 - 1 Cawan tepung jagung.
- 3 - 1 Cawan gula halus.
- 4 - 2 Cawan kacang tanah(dipanggang dan di kisar halus).
- 5 - Minyak mazola secukupnya.
- 1 - Kuning telur (dipukul sedikit).
- 2 - Kacang tanah (dipanggang).
- 1 - Satukan ke semua bahan - bahan di atas kecuali minyak mazola di dalam bekas dan di gaul rata .
- 2 - Kemudian masukkan minyak mazola sikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang lembut .
- 3 - Ambil sedikit doh canaikan dan terap dengan acuan kegemaran .
- 4 - Susun di dalam dulang pembakar kemudian hias dengan kacang dan sapukan kuning telur.
- 5 - Bakar pada suhu 170'c selama 20 minit .
- 6 - Setelah masak sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara .
Selesai resepi Biskut Kacang Mazola dari kami untuk tontonan semua ,selain menjimatkan kos biskut ini juga rasanya rangup serta mudah cair di dalam mulut .Jika ada yang teringin merasai resepi biskut ini kami dengan sukacita menjemput anda semua mencuba ,tak cuba mana tahu rasanya !
PENAFIAN ( DISCLAIMER ) :
Pelbagai bentuk imej, gambar, artikel, video dan pautan yang terkandung dalam blog ini diambil dari sumber - sumber lain .Oleh yang demikian dengan itu HAK CIPTA / COPYRIGHT dimiliki sepenuhnya oleh pemilik sumber tersebut .
0 Response to "Resepi Biskut Kacang Mazola"
Catat Ulasan